Mi título contenido de la página

Studiu Biblic

Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi DRAGOSTEA; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA. ( 1 Corinteni cap. 13:13 )

De cele mai multe ori s-a pus intrebarea de ce in acest verset din Biblie se pune accentul pe Dragoste, dar mai exact de ce se specifica ca, Dragostea este mai mare decat credinta, respectiv nadejdea ?  Daca privim lucrurile din punct de vedere uman se poate observa foarte clar studiind Biblia sunt  multe versete prin care se arata  ca omul nu poate fi mantuit daca nu are atat credinta cat si nadejde. Ele sunt la fel de importante pentru un crestin atata timp cat el traieste si se afla pe calea lui Dumnezeu, atata timp cat traieste pe acest pamant.

De ce totusi se ridica acest aspect in Biblie prin care se scoate in evidenta cum ca : DRAGOSTEA este MAI MARE decat credinta si nadejdea? Noi consideram ca raspunsul nu poate fi deslusit decat din punct de vedere duhovnicesc. Daca din punct de vedere uman, nu exista diferente intre aceste trei virtuti prin care trebuie sa convietuiasca un crestin, diferenta se poate face doar la nivel duhovnicesc.

Dar pentru aceasta, cele trei virtuti crestine: Credinta, Nadejdea si Dragostea, trebuiesc luate separat, iar printr-o cercetare Biblica  cu deamanuntul se poate vedea destul de clar aceasta diferenta. Pentru a ajunge la mantuire crestinul are nevoie atata timp cat traieste pe acest pamant de Credinta. Pentru a ajunge la mantuire crestinul are nevoie atata timp cat traieste pe acest pamant de Nadejde. Pentru a ajunge la mantuire crestinul are nevoie de Dragoste! Toate aceste trei sunt fara diferente in aceasta viata. Credinta si Nadejdea inseamna o speranta si o putere pentru un crestin. Dragostea insa de la 1 Corinteni cap. 13, este reprezentata prin atribute si virtuti cu care si prin care crestinul trebuie sa traiasca. "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul." Aceste atribute si virtuti reprezinta ca un "bagaj" pe care il acumuleaza duhul omului in aceasta viata, "bagaj" cu care va pleca in viata ce va sa vina dupa moartea iar mai apoi invierea fiecarui crestin.

Odata ajunsi in Imparatia lui Dumnezeu, crestinii nu vor mai ramane decat cu aceasta DRAGOSTE, care pana la urma il reprezinta pe Dumnezeu, Il formeaza Il "modeleaza" pe Unicul, Atotputernicul Dumnezeu care El insusi este DRAGOSTE! Atunci un crestin nu mai are nevoie de Credinta si nici de Nadejde, deoarece el se afla deja in Imparatie alaturi de Dumnezeu. In aceasta privinta DRAGOSTEA este mai mare decat celelalte doua, acest verset Biblic putandu-se intelege doar sub aspect duhovnicesc si avand valoare doar daca se intelelege duhovniceste. In aceasta viata nu poate exista o diferenta intre cele trei, insa dupa aceasta viata, aceasta diferenta este explicabila.

Dumnezeu sa va Binecuvanteze! Amin.

1 comentarii: