sâmbătă, 16 februarie 2019

Despartirea de Lume

Despartirea de lume
Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac. (1Ioan.2:17)


Care este adevarata semnificatie a acestor indemnuri spuse de catre Mantuitorul nostru Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu si cum ne putem verifica daca ne aflam sau nu pe calea cea buna spre Dumnezeu?

Raspunsul il gasim atat de clar printre Cuvintele de Aur ce se regasesc in spusele Mantuitorului.

Ce inseamna mai exact aceasta despartire de lume? Daca este sa ne analizam cu adevarat si profund in sinele nostru ar trebui sa recunoastem ca prímele doua lucruri esentiale care ne duc pe calea credintei spre mantuirea sufletului, este SUFERINTA si DESPARTIREA DE LUME. BinenteleS, in afara de aceste prime doua criterii, se poate vorbi in stransa legatura despre DRAGOSTEA ( Agape) si FAPTELE, fara de care credinta este moarta. Fara lipsa acestora omul este mai mult dacat gol, amagindu-se singur, credinta acestuia insemnand desertaciune.

Ce inseamna aceasta despartire de lume? Sa fugim de lume, sa ne despartim de lume, sa iesim din lume? NICIDECUM. Este pur si simplu a nu fi partasi cu lumea si faptele lumii. Aici este vorba exact despre TRAIRE. Trairea inseamna simtul omului, despre sufletul si duhul omului, unde este trairea ta, unde iti pui sufletul si viata ta : In lumea aceasta si in viata aceasta, sau contrariul?

Credinta, Dragostea, Suferinta, Faptele si alte lucruri asemanatoare cu acestea esentiale mantuirii sufletului omului, nu se pot invata. Acestea tin de trairea interioara a omului si de legatura intima atat fata de Dumnezeu, cat si de aproapele nostru.

Credinta este un Dar de la Dumnezeu, Faptele din credinta completeaza adevarata credinta, Suferinta reprezinta cheia mantuirii, iar despartirea de lume inseamna exact asa cum ne afirma Scriptura: “caci unde ne va fi sufletul nostru acolo va fi si comoara noastra.”

De ce Mantuitorul accentuiaza aceasta despartire de lume? Deoarece intreaga lume zace in puterea celui rau. Aceasta lume din aceasta viata trecatoare se afla sub puterea celui rau fiind insusi IMPARATIA CELUI RAU. Cristos ne avertizeaza puternic despre acest pericol, lumea aceasta reprezentand insusi capcana sufletelor noastre.

Daca nu simtim aceste lucruri si un recunoastem aceste lucrui ori suntem impartiti, o parte din noi traind pentru lumea aceasta si lucrurile ei, iar o alta parte din noi se amageste ca slujeste spre cele ale lui Dumnezeu, credinta este zadarnica si ne mintim pe noi insine. Nu putem sluji la doi stapani, iar Da trebuie sa fie Da si Nu trebuie sa fie Nu! Ce trece peste acestea vine de la cel rau.
Trairea noastra interioara si inclinatia noastra tinde spre ce?

Toate vérsete ce le-am extras mai jos spun totul, iar daca cineva le va citi cu atentie, cu adevarat se va regasi printre ele si va intelege esenta acestora:

"Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus. "Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in mainile iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici." (Ioan.18:36)


Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau? (Mat.16:26)


Pe voi lumea nu va poate uri; pe Mine Ma uraste, pentru ca marturisesc despre ea ca lucrarile ei sunt rele. (Ioan.7:7)


Cine isi iubeste viata o va pierde; si cine isi uraste viata in lumeaaceasta o va pastra pentru viata vesnica. (Ioan.12:25)


Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea. (Ioan.15:19)


Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata. (Ioan.16:8)


Adevarat, adevarat va spun ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura; va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie. (Ioan.16:20)


V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33)


Le-am dat Cuvantul Tau; si lumea i-a urat, pentru ca ei nu sunt din lume, dupa cum Eu nu sunt din lume. (Ioan.17:14)


cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece. (1Cor.7:31)


In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume! (Gal.6:14)


Nu va mirati, fratilor, daca va uraste lumea. (1Ioan.3:13)


Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume, si lumea ii asculta. (1Ioan.4:5)


...pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra. (1Ioan.5:4)


Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19)


Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: - (Ioan.17:9)


Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. (Ioan.17:15)


Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume. (Ioan.17:16)


Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stapanitorul lumiiacesteia va fi aruncat afara. (Ioan.12:31)


Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; (Ioan.14:30)


...in ce priveste judecata: fiindca stapanitorul lumii acesteia este judecat. (Ioan.16:11)


cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece. (1Cor.7:31)


in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii. (Efes.2:2)


Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:

"Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie."

"Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." (Matei. 4:9)


Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toatelucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. (1Cor.6:12)


Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toatelucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc. (1Cor.10:23)


"Daca vine cineva la Mine, si nu uraste pe tatal sau, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul Meu. Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu. (Luc.14:26)



0 comments:

Trimiteți un comentariu