vineri, 16 august 2019

Raul reprezinta a treia parte dintr-un intreg

Binele raul
Se cunosc exact doua forte; doua puteri: BINELE si RAUL! Nu exista o a treia forta, nu exista cale de mijloc! Exista doar doua categorii de oameni si anume: cei ce vor fii mantuiti si cei vor fii nemantuiti. Bineniteles, dupa aceasta viata cand fiecare va primi dupa faptele bune sau rele ce au avut sa le faca in aceasta viata traita acum pe acest pamant.

Acum, desigur se ridica intrebarea, care este criteriul de baza, prin care se va stabili de catre Dumnezeu cine va intra in categoria celor mantuiti si cine va intra in categoria celor nemantuiti? Dumnezeu este Drept!, ca atare totul se va face pe principiul Dreptatii lui Dumnezeu!

Aceasta dreptate rezulta din trecerea prin "sita" BINELUI sau RAULUI.

Care sunt sansele pentru om in general in aceasta viata si care este "procentajul" prin care se poate stabili in ce parte se afla si cat si de ce este atat de greu ca un crestin sa ajunga la mantuirea sufletului? Aici, cu referire la greutatea din punct de vedere uman, fiindca din punct de vedere duhovnicesc reprezinta o bucurie si este usor pentru un crestin ce se gaseste pe calea lui Dumnezeu. Pe principiul: intotdeauna cel drept va duce lupta cu raul pe cand cel nedrept este deja al raului...


RAUL REPREZINTA A TREIA PARTE DINTR-UN INTREG!


Mantuirea inseamna salvarea la cer, ceea ce este nefiresc sa afirmam ca, inca din aceasta viata ne putem considera deja mantuiti. Mantuirea inseamna a fi desavarsit, a fi perfect, ceea ce in aceasta viata este imposibila pentru un om. In aceasta privinta putem vorbi doar despre Mantuitorul sau oamenii sfinti care au umblat cu Dumnezeu. Putem afirma doar ca, tindem spre mantuire si putem elimina si pleca din aceasta viata fara cat mai mult rau si a acumula cat mai mult bine.

Se poate intelege de ce este mult mai greu in aceasta viata pentru un om a lupta cu raul pentru a ajunge spre mantuire, si de ce este foarte usor in aceasta viata pentru un om in a-si pierde partea (sfertul) de bine, pentru a-si pierde mantuirea.

Pentru ca tot ceea ce ne inconjoara si tot ceea in ce traim in aceasta viata, se incadreaza in acest "INTREG" din care a treia parte reprezinta raul si o parte reprezinta binele. Tot ceea ce se vede, ce ne inconjoara, materia, timpul, spatiul, tot ceea ce simtim, vedem, traim, tot ceea ce cunoastem, orice, absolut orice se afla in aceasta viata trecatoare se regaseste in acest INTREG!

Mantuitorul ne instiinteaza ca nu face parte din aceasta lume si ca nu are nimic din ea, ba mai mult ne avertizeaza ca toate imparatiile acestei lumi sunt in slujba lui satan, ale caror stapanitor este! Toata caderea creatiei din Cer, dupa aparitia pacatului si caderea iminenta si aruncarea lui Satan din Cer, descrisa in Apocalipsa cap.12, sau in Ezechiel cap. 28, ne arata ca aceste lucruri s-au intamplat inaintea aparitiei omului, al acestui pamant, a materiei timpului si al spatiului, si cum pe baza dreptatii lui Dumnezeu TOT CE A INSEMNAT A TREIA PARTE A RAULUI DECAZUT IN CER, a fost scos afara din Cer si aruncat acum aici in acest Univers material si implicit in aceasta viata pentru ispasirea pedepsei!

Aceste lucruri sunt incontestabil si inevitabil relatate in Cartea Vietii care este Cuvantul lui Dumnezeu:


Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa. (Apoc.8:7)


Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange, (Apoc.8:8)

si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit. (Apoc.8:9)

Al treilea inger a sunat din trambita. Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie; a cazut peste a treia parte din rauri si peste izvoarele apelor. (Apoc.8:10)

Steaua se chema "Pelin"; si a treia parte din ape s-au prefacut in pelin. Si multi oameni au murit din pricina apelor, pentru ca fusesera facute amare. (Apoc.8:11)

Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea. (Apoc.8:12)

Si cei patru ingeri, care stateau gata pentru ceasul, ziua, luna si anul acela, au fost dezlegati, ca sa omoare a treia parte din oameni. (Apoc.9:15)

A treia parte din oameni au fost ucisi de aceste trei urgii: de focul, de fumul si de pucioasa care ieseau din gurile lor. (Apoc.9:18)

Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant. Balaurul a stat inaintea femeii, care statea sa nasca, pentru ca sa-i manance copilul, cand il va naste. (Apoc.12:4)


Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui. (Apoc.12:9)

Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: "Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. (Apoc.12:10)


Ce concluzii putem trage din toate acestea? Cat de greu este pentru un om pentru a se salva spre mantuire in aceasta viata! Sa gandim; venim aici pe pamant in viata, mai apoi cunoastem, dupa care datorita cunoasterii, unii urmeazacalea spre rau iar altii spre bine. Cei ce vor cauta pe Dumnezeu vor avea mult de suferit si mult de recuperat, fiindca sfertul acela de bine cu care vine dinainte, trebuie sa salveze a treia parte care este cazuta sub puterea raului, pentru a se salva, intreg si curat. Cei ce nu il vor cauta pe Dumnezeu isi vor pierde atat de repede acel sfert de bine pe care il mai au, cu care vine, fiindca a treia parte de rau care ii va domina, va absoarbe foarte usor putinul de bine, rezultand intregul cazut sub puterea raului.

La acestea putem adauga si alte versete biblice, ce arata proportia raului si proportia binelui:


Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. (Mat.7:13)

Caci multi sunt chemati, dar putini sunt alesi." (Mat.22:14)

...precum si multe alte versete...


La toate acestea sa nu uitam de aspectul Cunoasterii, la care in totalitate contribuie de fapt "UNEALTA (MIJLOCUL)" de inselare a lui satan asupra omului si anume: POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI, din care Dumnezeu a interzis omului sa nu se atinga de acesta! De ce a interzis Dumnezeu omului sa ia din acel pom daca in el era si Binele? Afirmand ca luind din el va muri negresit!?...

Pentru faptul ca Pomul Cunostintei B/R este compus: a treia parte rau si o parte bine!


Se poate citi si aici ce reprezinta Pomul Cunostintei Binelui si Raului in mare parte accesand acest link text.




0 comments:

Trimiteți un comentariu