sâmbătă, 13 octombrie 2012

Mos Craciun - idolul minciunii




Mos Craciun, Bradul, ColindatChiar daca in esenta sarbatorile de iarna nu isi au originea in Cuvantul Scripturii, totusi, acestea sunt consimtite si serbate de intreaga lume asa-zis crestina. Astfel, de la mic la mare, de la bogat la sarac, oamenii sunt invaluiti de o putere magica care ii acapareaza intru totul si ii transforma in sclavii acestor false celebrari. Haidem sa fim macar o singura data in viata cinstiti, corecti, coerenti si logici si sa nu ne ascundem sa dam lucrurile pe fata asa
cum ele sunt in realitate si anume ca orice om care crede in aceste sarbatori de iarna indiferent de religie, culoare politica, stare materiala, rang social si asa mai departe...nu celebreaza decat pe acest MOS care se numeste craciun, neexistand nici macar o farama de credinta in spatele acestor sarbatori, iar daca ceva exista este la nivel de fatarnicie. Intreaga lume celebreaza pe mos craciun adica o legenda si o minciuna, ceva ce nu exista. Totul este FALS!!!

Nu mai este demult un mister faptul ca sarbatoarea craciunului reprezinta doar o legenda, care de-a lungul timpului, a imbracat tot felul de versiuni, mai mult sau mai putin hilare, si mai ales lipsite de orice farama de adevar biblic. Mai multe detalii in acest sens, puteti afla aici: http://strainisicalatori.blogspot.com/p/sarbatori-idolatre.html 

In continuare, veti gasi cateva observatii cu privire la cele doua elemente esentiale si definitorii pentru sarbatoarea craciunului: mos craciun si bradul.

MOS CRACIUN: Infatisarea mosului, cea a unui batran, reprezinta primul aspect ce denota ideea de imitatie din partea celui rau care a cautat intotdeauna sa-l imite pe Dumnezeu, descris in Scriptura ca "Cel Batran de zile". Prin faptul ca si-a luat aceasta infatisare de batran, acest idol al minciunii, in spatele caruia se ascunde satan, reuseste cu succes sa acapareze sufletele oamenilor sub pretextul acestor asa-zise sarbatori crestine, determinandu-i, in mod inconstient, sa i se inchine si sa ii slujeasca. Mai mult, este cunoscuta siretenia lui satan de a actiona impotriva omului in mod nevazut, in ascuns, folosindu-se de minciuna, tot asa cum gura acoperita de barba a mosului marturiseste lucruri neadevarate si ii amageste pe cei slabi.
De asemenea, se stie foarte bine ca mosul se identifica cu darul, acel ceva nou pe care oamenii, si in special copii, il asteapta de la el, satan folosindu-se de acelasi mijloc pentru a-l ispiti pe Om, in gradina din Eden:
"...Oare a zis Dumnezeu sa nu luati din Pomul Cunostiintei Binelui si Raului ?..." (Geneza 3;1)


In consecinta, pe de o parte, omul nu va putea rezista tentatiei de a refuza darul cel nou, placut si frumos, iar de cealalta parte, satan isi va atinge scopul, obtinand inchinarea omului si caderea acestuia in pacat, prin neascultare:
"...De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat..." (Geneza 3;6)

Nu este intamplator nici faptul ca mosul (satan) incearca sa obtina aceasta inchinare folosindu-se in primul rand de copii, intrucat stie ca sufletele nevinovate ale acestora pot fi amagite cu usurinta in acelasi fel cum s-a intamplat si in gradina din Eden cand a inselat Omul.
De asemenea, nu trebuie sa ne surprinda noile culori ce i s-au atribuit infatisarii mosului, adica: alb si rosu, acestea pastrand legatura cu intrarea omului in pacat, astfel: albul semnificand puritatea omului dinaintea caderii si rosul reprezentand jertfa, respectiv aspectul de sange si suferinta.




BRADUL: Nelipsit din ecuatia craciunului, poate fi comparat cu Pomul cunostiintei binelui si raului din gradina Edenului. Pentru a-l putea amagi si insela pe Om, satan avea nevoie de un mijloc prin care sa dovedeasca contrariul a ceea ce poruncise Dumnezeu Omului sa nu faca. Astfel, din gradina Edenului, el a ales Pomul cunostiintei binelui si raului, pom ce devine unealta caderii omului in pacat. In mod similar, cu ocazia sarbatorii craciunului, mosul nu ar avea acelasi farmec si mai ales aceeasi putere de convingere asupra oamenilor daca nu ar exista si instrumentele de inselare, bradul, respectiv darurile, care se poate spune ca preiau rolul rodului din Pomul cunostintei binelui si raului.
Alegerea bradului, dintre toti ceilalti copaci, nu este una intamplatoare, acesta pastrandu-si culoarea verde in tot timpul anului, semnificand ideea de vesnicie, de nemurire, care insa se anuleaza, o data cu intrarea lui in casele oamenilor, la fel cum s-a intamplat in Gradina cea din Eden, cand, Pomul cunostintei binelui si raului si-a pierdut vesnicia o data cu folosirea sa de catre satan ca unealta de inselare a omului:
"Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul." (Geneza 3;3-5)

Un alt element care ne poate duce cu gandul la satan il reprezinta beteala sub forma de spirala, de sarpe, care impodobeste bradul de craciun:
"Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?" (Geneza 3;1)

De asemenea, steaua asezata in varful bradului poate fi privita tot ca un element de imitatie a lui satan, cel denumit si stea stralucitoare: "Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!" (Isaia 14;12), care acaparand Pomul cunostintei binelui si raului, a dorit sa ia locul Fiului lui Dumnezeu, “Luceafarul stralucitor de dimineata”: "Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa." (Apocalipsa 22;16)

Si sa mai luam in calcul inca un aspect Biblic foarte interesant ceea ce omului ii scapa din vedere si anume ca prin celebrarea acestor sarbatori pe care intreaga omenire o traieste intens cu un mare patos, faptul ca aceasta asteptare aduce o data cu ea momente de o asa zisa bucurie care din punctul nostru de vedere este falsa, o dezlegare la bunastare materiala, dezmat, distractie, mancare, renumitele cadouri...si asa mai departe, toate aceste aspecte creeindu-i omului o stare de bucurie, de traire intensa fara nici macar cea mai mica farama de SUFERINTA! Suferinta reprezinta cheia mantuirii pentru un om, iar toate exemplele biblice arata cum ca toti Apostolii, toti Proorocii, sa nu mai uitam cel mai important exemplul Mantuitorului Cristos, toti oamenii ce au fost cu Dumnezeu si au urmat calea lui Dumnezeu, au suferit din toate punctele de vedere (materiel, trupeste...), umbland si traind alaturi de Dumnezeu, neexistand starea de bucurie si sa nu mai vorbim de starea de destrabalare in care a ajuns omenirea din zilele noastre, denumite de Biblie: ZILELE DIN URMA...

SA ACCEPTAM O MINCIUNA??? Pentru ce??? sa ne vindem sufletele acceptand si iubind minciuna??? 

Nadajduim ca cele exprimate mai sus va vor determina sa reflectati din nou la mesajul acestor sarbatori de iarna si mai ales sa constientizati ca satan se foloseste intotdeauna de lucrurile frumoase si placute pentru a duce in ratacire sufletele slabe. Inchinati-va Adevaratului Dumnezeu care nu se vede! 
"Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute." (Evrei 11;1)


1. MOS CRACIUN = MINCIUNA! 
2. MOS CRACIUN = IDOL! 
3. MOS CRACIUN = FALSITATE! 
4. MOS CRACIUN = NEGOT!
5. MOS CRACIUN = FATARNICIE!

6. MOS CRACIUN = MAGIE!

7. MOS CRACIUN = AMAGIRE!

8. MOS CRACIUN = PLACERI!


10.MOS CRACIUN = SATAN = HO,HO,HO = 666 



MANTUITORUL SPUNE: "CAUTATI ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA FACE LIBERI!"








Reacții:

7 comentarii:

 1. hi, glad to be here...happy weekend!

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, este foarte adevărat că Sărbătoarea Crăciunului este o minciună, și tot atât de adevărat este și faptul că foarte multi sunt înșelați de Satan, pentru că el este tatăl minciunii (Ioan 8:44), și aceasta pentru ca nu asculta de adevăr.
  Puteți vizita: https://sites.google.com/site/crestinadevarat/mai-multe-controverse---poligamia/diverse---craciunul

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit si urmaresc site-ul dvs. Este adevarat ce spuneti.

  RăspundețiȘtergere