marți, 13 septembrie 2011

BIBLIA sau CARTEA VIETII?

Biblia cartea vietii
La o prima vedere ar parea nesemnificativ sa ne ridicam o astfel de intrebare. Cat de mult conteaza si cat de important este a ne intreba care denumire este corecta: BIBLIA sau CARTEA VIETII? Oricine va deschide o Biblie si oriunde va citi in cuprinsul ei nu va gasi niciodata termenul de Biblie! Cuvantul Biblie deriva din latinescul "Biblos", care semnifica "carti". Citesti din Biblie si te gandesti la Dumnezeu si nicidecum la o colectie de carti. Corect!

Exista un lucru insesizabil de cei mai multi oameni, si anume, ca omul a schimbat sensul Adevaratului Cuvant al lui Dumnezeu, UMANIZANDU-L. Cea mai mare parte a traducerilor Sfintelor Scripturi, mai ales cele noi, moderne, nu pastreaza originea si autenticitatea, precum si acuratetea scrierilor originale pe care oamenii lui Dumnezeu, insuflati fiind de catre Duhul Sfant, le-au transmis prin scrisori, ori prin scrieri, pe suluri de panza, precum cele descoperite in pesterile de la Marea Moarta.

Unele Biblii, mai exact cele vechi, printre care se numara si Biblia de la Bucuresti din anul 1688, a lui Nicolae Milescu Spataru, pastreaza insa in mare parte acuratetea scrierilor originale. Cu cat traducerile sunt mai vechi cu atat ne putem apropia mai mult de origini.

Pentru a exemplifica, sa citim cu atentie ce ne spune apostolul Ioan in Cartea Revelatiei:

Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea. (Apoc.20:1),

unde se poate observa in mod clar diferenta dintre pluralul "carti" si singularul "CARTEA VIETII". De asemenea, apostolul Ioan face referire la doua categorii de oameni: cei mantuiti si cei nemantuiti. Mai mult, Ioan face trimitere la acei oameni care chiar daca citesc Scripturile, totusi nu vor avea parte de mantuire intrucat nu pot intelege si trai Cuvantul lui Dumnezeu.

Asa cum bine se poate observa in versetul de mai jos, doar cei gasiti in Cartea Vietii vor avea parte de mantuire. In mod firesc, se ridica intrebarea: care este diferenta dintre cei care citesc Cuvantul lui Dumnezeu si totusi nu vor avea parte de mantuire si cei care citesc Sfintele Scripturi dar vor fi mantuiti, fiind scrisi in Cartea Vietii?
Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc. (Apoc.20:15)


Raspunsul poate fi usor Sfintele Scripturi trebuie mai intai citite, mai apoi intelese si traite!

Nu oricine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. (Mat.7:21)


Omul a umanizat, a mistificat, a schimbat in cele mai multe cazuri sensul adevarat al Cuvantului lui Dumnezeu. Aici facem referire exact la modul TRADUCERILOR scrierior vechi, originale, de cele mai multe ori omul schimband intelesul mesajului lui Dumnezeu, trecand-ul de la un inteles pur duhovnicesc la un inteles pur uman. De cele mai multe ori acest lucru determinand-ui pe unii care incearca sa il gaseasca pe Dumnezeu, se vor poticni, fiindca intelesul Cuvantul a fost schimbat.


Printre multe alte zeci si sute de comparatii intre traducerile Scrierilor mai veci printre care si Biblia de la 1688, mai sus mentionata si traducerile noi se pot observa clar cateva diferente ce schimba Adevaratul sens intr-unul umanizat total de catre cei ce au luat scrierile si le-au insusit, le-au transformat, spre un inteles ce duce la pierzarea omului, vom arata cateva exemple:

Biblia 1688 in versetele in care se regaseste cuvantul CREDINTA - Bibliile moderne traduc acelasi cuvant prin: RELIGIE
Biblia 1688 il descrie pe Dumnezeu folosind atributul: ZELOS - Bibliile moderne traduc acelasi cuvant prin: GELOS
Biblia 1688 : "Dumnezeu este IZBANDA" - Bibliile moderne: Dumnezeu este "RAZBUNATOR".

Faptul ca omul a preluat Cuvantul lui Dumnezeu, si l-a insusit si l-a transpus intr-o carte pe care a ales sa o numeasca in acest fel, il impinge pe cititor, prin insasi denumirea acesteia, spre o intelegere umanizata.
fiindca doar ideea de perceptie a omului, il determina in a se indeparta de Cuvantul lui Dumnezeu, vorbim de cei mai multi, fiindca titulatura de Biblie, pentru cel slab in credinta il poate respinge, deoarece risca sa compare Cuvantul lui Dumnezeu cu o oarecare carte, care o gasasti intr-o Biblioteca


BIBLIA = BIBLIOTECA = carti...

CARTEA VIETII = CUVANTUL LUI DUMNEZEU = o carte

Care dintre cele doua carti de mai sus l-ar determina si apropia mai mult pe om in a le deschide?






0 comments:

Trimiteți un comentariu