joi, 15 decembrie 2011

Nunta, ziua de nastere, inmormantarea, botezul...

botezul nunta cununia
Botezul, nunta, inmormantarea, ziua de nastere, ziua onomastica si toate celelalte prilejuri de a celebra sau de a comemora omul sunt sarbatori instituite de-a lungul timpului, cu o conotatie strict pamanteasca, fara a avea suport biblic sau vreo legatura cu Divinitatea. In esenta, toate aceste omagieri, mult asteptate, in aparenta par a fi inofensive, insa din punct de vedere biblic, scot in evidenta aspecte negative precum: falsitate, mandrie, slabiciune si nu in ultimul rand satisfacerea poftelor firii pacatoase. Aceste ocazii de regasire familiala precum si de socializare si relationare cu lumea sunt descrise de Scriptura ca fiind negative:

“Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă.” (Romani 14;5,6)
“Voi păziţi zile, luni, vremuri şi ani. Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.” (Galateni 4;10-11)


Mai mult, versetele biblice accentueaza pericolul la care sunt expusi cei care se implica in astfel de practici, acestia putand deveni foarte usor, asa cum ne arata Mantuitorul, fatarnici sau pricina de poticnire:


1. Nunta

In Evanghelia lui Luca se spune:
“Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau şi se maritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi”. (Luca 17;26)


2. Ziua de nastere
 
Iov isi blestema ziua de nastere:
"După aceea, Iov a deschis gura şi a blestemat ziua în care s-a născut. A luat cuvântul şi a zis: "Blestemată să fie ziua în care m-am născut şi noaptea care a zis: "S-a zămislit un copil de parte bărbătească.” Prefacă-se în întuneric ziua aceea, să nu Se îngrijească Dumnezeu de ea din cer şi să nu mai strălucească lumina peste ea! S-o cuprindă întunericul şi umbra morţii, nori groşi să vină peste ea, şi neguri de peste zi s-o înspăimânte! Noaptea aceea! S-o acopere întunericul, să piară din an, să nu mai fie numărată între luni!" (Iov, capitolul 3)

Ieremia, de asemenea, isi blestema ziua in care s-a nascut:
“Blestemată să fie ziua când m-am născut! Ziua în care m-a născut mama să nu fie binecuvântată! Blestemat să fie omul care a adus vestea aceasta tatălui meu: "Ţi s-a născut un copil de parte bărbătească” şi l-a umplut de bucurie cu ea!" (Ieremia 20;14-15)

Irod a ordonat sa i se taie capul lui Ioan Botezatorul in timpul ospatului dat in cinstea zilei sale de nastere:

“Dar, când se prăznuia ziua naşterii lui Irod, fata Irodiadei a jucat înaintea oaspeţilor, şi a plăcut lui Irod. De aceea i-a făgăduit cu jurământ că îi va da orice va cere. Îndemnată de mama sa, ea a zis: "Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!" Împăratul s-a întristat; dar din pricina jurămintelor sale, şi de ochii celor ce şedeau la masă împreună cu el, a poruncit să i-l dea. Şi a trimis să taie capul lui Ioan în temniţă. Capul a fost adus într-o farfurie, şi dat fetei, care l-a dus la mama sa.” (Matei 14;6-12)


3. Inmormantarea

Iisus Cristos ii spune unuia dintre ucenici :
“Un altul, care era dintre ucenici, I-a zis: "Doamne, dă-mi voie să mă duc mai întâi să îngrop pe tatăl meu." "Vino după Mine”, i-a răspuns Isus, "şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.” (Matei 8;21-22)


4. Botezul

Apostolul Petru descrie semnificatia duhovniceasca a adevaratului Botez :
“Imaginea aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Cristos” (1 Petru 3;21)

Mai multe detalii despre adevaratul inteles al Botezului le puteti vizualiza accesand acest link:

http://www.strainisicalatori.blogspot.com/2010/12/studiu-biblic-botezul.html

Pe langa aceste exemple biblice incontestabile exista si cazuri elocvente din viata reala ce scot in evidenta gravitatea si consecintele tragice ale practicarii ritualice a botezului: http://www.youtube.com/watch?v=sQdyI37364w&feature=youtu.be


In concluzie, toate aceste sarbatori lumesti nu au nici cea mai mica legatura cu ceea ce ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Scopul acestora il reprezinta “slavirea” omului sub diverse forme, acesta avand parte de toata cinstea si onoarea celor din jur, lucruri care in mod indubitabil il vor determina pe om sa se simta superior si ii vor amplifica la maxim sentimentul mandriei. In acest sens, Biblia este foarte transanta si ne avertizeaza care sunt consecintele practicarii unor asemenea fapte:
“Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute, şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările, şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.” (Galateni 5;19-21)



0 comments:

Trimiteți un comentariu