English FrenchBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

sâmbătă, 15 aprilie 2017

Paste Fericit !?!? - Prilej de bucurie ori de intristare?


Semnificatia pastilor evreiesti
“VETI CUNOASTE ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA FACE LIBERI”…acestea sunt cuvintele Mantuitorului nostru, care este Fiul lui Dumnezeu.

Aceaste urari: ‘PASTE FERICIT’  sau  'SARBATORI FERICITE', nu au nici o sustinere Biblica! Nu poate exista expresia: PASTE FERICIT! Este un mare paradox. Cu riscul de a nu fi placuti oamenilor prin ceea ce vom scrie, Mantuitorul ne spune caci nu trebuie sa cautam sa fim placuti inaintea oamenilor ci doar inaintea lui Dumnezeu. Adevarul, care este Cuvantul lui Dumnezeu este ca o ‘sabie cu doua taisuri’. El poate fi pentru unii dureros, iar pentru altii tamaduitor!

Consideram ca avem datoria crestineasca inaintea lui Dumnezeu sa facem cunoscute aceste lucruri, indiferent cum vom fi priviti de catre oameni. Scopul nostru, atat cat depinde de noi este sa impartasim Cuvantul lui Dumnezeu prin Dragoste, deci tot ce vom spune nu este de la noi ci, ce am primit si am invatat prin intermediul Scripturii, de la Dumnezeu.  
cine are ochi de vazut, sa vada…cine are ureci de auzit, sa auda’.Ce reprezinta cu adevarat, Pastele Domnului ? Care este originea si insemnatatea acestei sarbatori ? Raspunsul este unul pe cat se poate de simplu si el nu se poate gasi decat in Cuvantul Vietii care este Biblia, Cartea Vietii.  Sarbatoarea Pastelui a fost instituita poporului evreu si valabila doar pentru acest popor care in vechime reprezenta poporul lui Dumnezeu! Scopul acestei ‘sarbatori’ era de a fi salvat poporul evreu de catre Dumnezeu si scos afara din Egipt, popor ce a fost robit timp de sute de ani, iar 'ritualul ' in sine reprezentand un semn, prin intermediul caruia  poporul avea sa fie salvat.  ATENTIE : Pastele reprezinta un prilej de SUFERINTA, un prilej de intristare, NICIDECUM un prilej de BUCURIE ori de bunastare asa cum se petrece fals si schimbat in zilele noastre ! Pentru cei ce au rabdare, macar din faptul de a lua la cunostinta care era si cum era intradevar originea Pastelui, poate citi in intregime din Biblie, aici : AICI PUTETI CITI IN BIBLIE DESPRE PASTE APASAND PE ACEST LINK

Cei ce vor avea rabdarea sa citeasca si sa afle adevaratul sens al Pastelui, este imposibil sa nu sesizeze, caci pastele este sarbatorit in zilele noastre de departe si eronat total fata de pastele original, nerespectand tot ceea ce este scris acolo. Daca toti iti doresti sa ti o sarbatoare trebuie sa o ti si sa o pastrezi asa cum este ea la origine, 100% egala cu originalul. Sa observam urmatoarele aspecte care trebuiesc tiinute, fiindca sunt descrise acolo in Biblie si anume:

Tot ceea ce este adaugat ori scos a ceea ce este scris de catre Dumnezeu, nu mai are nici o valoare inaintea lui Dumnezeu! Este asemenea unui PLAGIAT!, o copie a originalului.  In afara de tot ceea ce este scris in Exod cu referire la sarbatoarea pascala, incepand de la versetul 42, din ce este descris, Dumnezeu arata atat de clar cum aceasta sarbatoare era instituita DOAR si NUMAI si NUMAI pentru POPORUL EVREU si atat !!!


Prin traditia si obiceiurile adaugite si atasate acestei sarbatori de catre lumea religioasa, nu fac decat sa ‘schilodeasca’ aceasta sarbatoare pascala. Elemente precum : oua rosii vopsite, iepuras, cozonaci (care reprezinta dospitura, contrar a ceea ce se gaseste in spusele lui Dumnezeu in instituirea pastelui, poporului evreu), au capatat atatea versiuni si coloraturi ulele mai pompoase decat altele…au facut din aceste asa zise ‘sarbatori’ un prilej de bucurie, de bunastare, nicidecum de intristare, necaz si suferinta asa cum era in vechime. 

Invierea Domnului nostru Isus Cristos s-a petrecut odata pentru totdeauna, iar asocierea Invierii Domnului cu PASTELE DOMNULUI, reprezinta o discutie mult mai vasta, dar aici, prin aceasta asociere doar  in scop cronologic. Invierea Domnului este ceva, iar Pastele evreiesc este altceva, sunt doua lucruri total diferite, si nu au decat coincidenta instituirii de catre Mantuitorul a Cinei cea de taina unde avea sa le prefigureze ucenicilor despre moarte si invierea Sa, precum si despre instiintarea  ca va avea sa fie vandut de catre vanzatorul Iuda...odata cu sarbatorirea poporului everu a sarbatorii pascale. De aici se pot ridica mai multe discutii cu referiré la Invierea Domnului, in aceasta ordine de idei am scris un articol pe acest blog : http://strainisicalatori.blogspot.com.es/2009/08/pastele.html

Sa ne bucuram ori sa ne intristam? Apostolul Iacov ne spune aceste cuvinte:

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu