sâmbătă, 6 ianuarie 2018

Femeia, mai sus!!! Semnificatia Tocurilor...

Femeia, mai sus!!! Semnificatia Tocurilor...
Femeia, mai sus!!!

Oare si-a pus civeva vreodata intrebarea: PENTRU CE FEMEIA POARTA TOCURI? Sa fie aceasta doar o intrebare hilara, fara importanta si inutila? Nimic nu este intamplator in aceasta viata, orice lucru avand o explicatie.
Haidem sa observam impreuna cateva aspecte credem noi, interesante dar semnificative despre ceea ce pare, acest banal obiect material: TOCUL INCALTAMINTELOR FEMEIESTI.1 - INALTIMEA. Primul aspect legat de purtarea tocurilor de catre femeie este faptul ca femeia va avea dorinta sa devina mai inalta decat statutul sau original, normal, firesc. Aceasta falsa inaltare, ridicare, care se produce in momentul purtarii unei incaltaminte ce are tocuri inalte, demonstreaza ca prin intermediul unui obiect material exterior trupului, femeia are dorinta de a se ridica mai presus decat barbatul, ori a avea un statut inalt in parte materiala, trupeasca, vazuta, sociala, politica...etc. Deci un lucru negativ din punct de vedere Biblic, deoarece Cuvantul lui Dumnezeu spune clar cum ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului ei, capul femeii fiind barbatul. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere. (1 Timotei 2:12)  binenteles ca aici este vorba mai mult de o intelegere duhovniceasca, dar acest lucru se poate intelege si sub aspect material, trupesc...


2 – FORMA. Orice fel de incaltaminte feminina ce detine un tip de toc inalt, obligatoriu va da femeii forma unui S pentru talpa piciorului, sau mai degraba forma unui sarpe. Asta aratand ca femeia dintotdeauna a avut o lagatura mai stransa si apropiata cu ingerul decazut din gradina cea din Eden, prin care femeia mai intai a facut pactul, legamantul cu satan ceea ce a determinat caderea omului in pacat. Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?" (Geneza 3:1). Dar cel mai elocvent verset in aceasta privinta ne spune asa: Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana. Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.(Geneza 3:14-15)


3 – ZGOMOTUL. Orice fel de incaltaminte feminina ce detine un toc, va produce inevitabil un zgomot la atingerea pamantului. Un zgomot ritmat ce poate fi auzit de la o anumita distanta, asta aratand si demonstrand si faptul caci femeia are un cuvat de spus, mai asurzitor, mai pronuntat, mai autoritar, fata de barbat. Acest cuvant referindu-se la partea materiala a acestei vieti, cuvant dominant in materie, timp, spatiu, autoritar si superior fata de barbat. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. (1 Corinteni 13:1)


4 – ECHILIBRUL. Femeia fiind mult mai atasata de lucrurile materiale si de cele vazute acestei vieti, acestei lumi, in mod contrar fata de cele duhovnicesti, riscul caderii in pacat fiind la tot pasul si la tot timpul, adica prin dezechilibru duhovnicesc. Nu va avea stabilitate duhovniceasca, la tot pasul existand acest dezechilibru, purtarea tocurilor demonstrand si acest aspect, ca femeia, datorita materiei si prin materie nu are stabilitate duhovniceasca, expunerea spre cadere in pacat fiindu-I alaturi la tot pasul si in tot timpul. Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii (2 Timotei2:14)


5 – FRUMUSETEA. Nu in ultimul rand putem vorbi de asemenea despre acest aspect care este frumusetea pentru femei. Incaltamintea cu tocuri va scoate in evidenta frumusetea corporala a femeii prin dezveirea si expunerea picioarelor, dand aspectul placutului la privit, din punct de vedere material si trupesc, exact lucrurl cel mai important caracteristic femeii descris din punct de vedere Biblic. Acest lucru de asemenea reprezantand binenteles si ispita pentru un om care este slab si lumesc. Cel mai important aspect dinre toate aceste observatii este faptul caci femeia este in stransa legatura cu POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI, cel ce a pus amprenta pe caderea omului in pacat. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. (Geneza 3:6). Sa nu uitam ca de aici se trage si multitudinea culorilor si a formelor nemarginite ale incaltamintelor cu tocuri pentru femei, diversitate ce are legatura tot cu Pomul cunostintei binelui si raului care prin aceasta diversitate contribuie la a ii oferi femeii acest privilegiu in materie.
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu