marți, 13 octombrie 2009

21.12.2012, Calendarul Maya, Sfarsitul Lumii, Apocalipsa
ADEVARUL BIBLIC DESPRE 21 DECEMBRIE 2012


Necredinta, frica, disperare, haos, sunt doar cateva dintre starile si sentimentele care ii caracterizeaza pe cei mai multi oameni in aceasta perioada de timp, nu intamplator denumita in Scriptura ca fiind cea a “ZILELOR DIN URMA”. Aceasta psihoza mediatica ce a cuprins intreaga planeta in momentul actual scoate la iveala cel mai evident lucru prevestit de Biblie, si anume: NECREDINTA SI NEPUTINTA OMULUI DE A SE INCREDE CU ADEVARAT IN DUMNEZEU!


Istoria omenirii a cunoscut prevestiri de tot felul privind un eventual “sfarsit al lumii”, insa oamenii nu au invatat nimic din toate aceste SEMNE FALSE si AMAGIRI prin care satan isi deruleaza cea mai mare lucrare de ratacire a omului. Biblia – Cuvantul lui Dumnezeu – reprezinta singurul loc in care se arata celor ce au “ochi si urechi de auzit” ca sfarsitul tuturor lucrurilor si implicit a intregului sistem format din MATERIE, TIMP si SPATIU nu va imbraca forma descrisa de mintea umana.

Anul 2012, calendarul Maya, civilizatia mayasa, si toate celelalte nascociri cu caracter apocaliptic, menite a-l aduce pe omul fara credinta la apogeul disperarii nu au nici un fundament biblic si, in mod evident, reprezinta o MINCIUNA si UN FALS dovedite prin Cuvantul lui Dumnezeu. Din nefericire, cea mai mare parte a omenirii, prin aportul sustinut al stiintei, cultelor religioase si al mass mediei, a cazut in aceasta capcana mediatica fara precedent. Marturie stau numeroasele exemple, surprinse pe intreg mapamondul, in care oameni apartinand tuturor categoriilor sociale si-au parasit locurile de munca, au renuntat la bani, la locuinte, unii chiar la familie, refugiindu-se in natura, cat mai departe de aglomeratiile urbane, construindu-si tot felul de adaposturi si buncare care sa ii salveze de la un posibil dezastru.


Cele mai elocvente indicii si indemnuri biblice cu referire la “sfarsit” pot fi identificate foarte usor daca omul ar accepta numai Cuvantul lui Dumnezeu insuflat prin Scriptura. Mantuitorul ne avertizeaza ca in aceste zile din urma vor aparea tot felul de proroci mincinosi pe care sub nici o forma nu trebuie sa ii urmam.

Iata cateva dintre cele mai importante invataturi biblice definitorii spre a nu fi dusi in ratacire, asa cum se intampla cu cea mai mare parte a oamenilor inselati si acaparati de satan prin acest “sfarsit”.

“Şi avem cuvântul prorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre. Fiindcă mai întâi de toate, să ştiţi că nici o prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. Căci nici o prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.”  (2 Petru 1;19-21)

In versetele de mai sus se poate observa foarte usor care este adevarata invatatura ce trebuie sa reprezinte dreptarul unui crestin. Aceasta falsa profetie despre sfarsitul lumii apartinand unei civilizatii stravechi (sfarsitul unei ere vechi si inceputul unei ere noi), coroborata cu un sfarsit de natura apocaliptica contravine in mod evident celor descrise de Dumnezeu in Epistola apostolului Petru. Fiind vorba despre o profetie de natura astrala, astronomica, bazata pe niste calcule calendaristice, dovedite din punct de vedere stiintific ca fiind eronate si mai mult decat atat neexistand nici o legatura intre Dumnezeu si acele civilizatii pagane, concluzia nu poate fi decat una, si anume, asistam la desfasurarea uneia dintre cele mai ample lucrari de amagire cu efecte dramatice asupra celor lipsiti de credinta.

Pe de alta parte, in Vechiul Testament, Noe a fost instiintat in mod direct de Dumnezeu cu privire la potopul ce urma sa sterga orice suflare de pe pamant. Acest fapt precum si altele descrise in Scriptura demonstreaza cat se poate de clar ca totul vine de la Dumnezeu si nicidecum de la om caruia nu ii este dat sa cunoasca timpuri, zile sau ani cu referire la vreun sfarsit al acestei lumi.

De asemenea, Mantuitorul Iisus Cristos le vorbeste ucenicilor Sai despre apropierea sfarsitului tuturor lucrurilor fara insa a specifica o anume data calendaristica. Prin urmare, acest “sfarsit” nu se poate intelege la propriu ci doar din punct de vedere duhovniceste:

“Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până când se vor împlini toate aceste lucruri. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură, şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră.”  (Luca 21;32-36)

Daca acest final despre care le vorbeste Cristos ucenicilor s-ar fi inteles ad literam, ar fi insemnat ca Mantuitorul sa-i fi mintit sau amagit intrucat atata timp cat au mai trait pe pamant, dupa moartea si invierea Sa, acestia nu au cunoscut, nu au avut parte de un astfel de “sfarsit”. Acest fapt reiese si din urmatoarele versete din Evanghelia lui Matei:

“Căci Fiul omului are să vină în slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele lui. Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în Împărăţia Sa.”. (Matei 16;27-28)

Si apostolul Petru face referire la un alt mod de perceptie a “sfarsitului”, aratand cum trebuie sa intampine crestinul apropierea acestui moment:

“Iar sfârşitul tuturor s-a apropiat; fiţi dar cu mintea întreagă şi privegheaţi în rugăciuni.”  (1 Petru 4;7)

In mod firesc exista un singur raspuns, si acela negativ, la intrebarea : poate cineva sa-si salveze viata de la moarte?

Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mântui. Şi ce ar folosi un om să câştige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuşi?” (Luca 9;24-25)

Adevaratii crestini nu pot cadea in aceasta capcana a lui satan intrucat Cuvantul lui Dumnezeu ne invata exact contrariul lucrurilor practicate de catre lume care incearca cu orice pret sa isi salveze viata.

Oricare ar fi voia lui Dumnezeu, atata timp cat avem credinta si nadejde in Viata Vesnica, de ce ne-am teme, de ce ne-am impotrivi? Scriptura spune:

“...in Dragoste nu este frica, fiindca dragostea desavarsita izgoneste frica, iar frica aduce cu ea pedeapsa.” (1 Ioan 4;18)

Ziua Domnului, descrisa de apostolul Petru, sinonima cu trecerea de la aceasta viata limitata la Viata Vesnica, alaturi de Dumnezeu, nu poate aduce decat liniste si bucurie in inimile crestinilor:

”...aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea." (2 Petru 3;12-13)

Apostolul Ioan ne arata in Cartea Revelatiei – Apocalipsa modul in care se intelege “sfarsitul” din perspectiva duhovniceasca:

“Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” (Apocalipsa 22;12)

Folosirea adverbului “curand” in versetul de mai sus demonstreaza inca o data ca “sfarsitul” nu se poate intelege ad literam deoarece desi a fost prevestit in urma cu 2000 de ani, toate generatiile care au urmat de atunci nu au avut parte de o alta venire a Mantuitorului.

Fara indoiala, mai devreme sau mai tarziu, va avea loc acel final al tuturor celor vazute, asa cum il descrie Mantuitorul in Evanghelia lui Luca, fara insa a mentiona o data exacta sau ca cineva va avea cunostinta de acea zi asa cum obisnuiesc sa o faca muritorii fara credinta:

“Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. Vegheaţi dar în tot timpul, şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea, care se vor întâmpla, şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” (Luca 21;32-36)

“Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vă; căci nu ştiţi când va veni vremea aceea.”  (Marcu 13;31-33)

Mai mult decat atat, potrivit apostolului Petru, “sfarsitul” va fi unul total, raportat la nivel macro (materie, timp, spatiu ), ce va presupune distrugerea intregului Univers si nu doar al planetei Pamant. Prin urmare, disperarea lumii de a cauta cu precadere locuri subterane, cat mai izolate, nu isi gaseste nici o justificare si nu face decat sa le accentueze starea de haos si penibil in care se gasesc. 

“Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde... aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?”  (2 Petru 3;10-13)

Analizand cu atentie toate invataturile si indemnurile biblice cu referire la “sfarsit” se pot desprinde urmatoarele concluzii:
 • Nici un om nu va avea cunostinta despre “sfarsit” si in consecinta, nu se poate stabili o data calendaristica exacta pentru acesta.
 • Orice crestin adevarat trebuie sa astepte cu bucurie si nadejde acest sfarsit care in fapt inseamna inceputul Vietii Vesnice alaturi de Dumnezeu.
 • Dumnezeu nu va intarzia cu a Lui promisiune.
 • Grija noastra ca si crestini trebuie sa fie indreptata in permanenta asupra felului in care vom fi gasiti din punct de vedere trupesc, sufletesc si duhovnicesc, in asteptarea Mantuitorului nostru Iisus Cristos, si sub nici o forma sa nu cautam sa ne salvam acesta viata pieritoare.
 • In acest sistem existential ireversibil, orice om si orice lucru are un inceput si un “sfarsit”. 
“Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.” (Apocalipsa 22;13)

In ceea ce il priveste pe om, acest “sfarsit” se identifica cu JUDECATA finala prin care fiecare duh va avea parte de o rasplata: BUNA sau REA, potrivit cu faptele sale.

"Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui." (Apocalipsa 22;12)

Fara doar si poate, se va confirma si de aceasta data ca toata disperarea, tot zbuciumul si haosul, generate de mult trambitatul “sfarsit” din luna decembrie 2012, au fost in zadar, demonstrandu-se, din nou, cat de influentabil si usor de amagit poate fi omul de catre satan.

Ziua de 21 decembrie 2012 se va dovedi una normala si va trece la fel ca si celelalte, dupa care se va implini cel mai mare adevar pe care ni-l releva Scriptura si anume, in momentul in care lumea va vedea si va realiza ca nimic nu s-a intamplat, se va linisti si se va bucura, neconstientizand ca totul a fost o capcana si ca, de fapt, aceasta liniste si bucurie reprezinta inceputul adevaratului final:

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA...

Iar despre ani si despre vremuri, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea

Când vor zice: "Pace şi linişte!" atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.” (2 Petru 3;10)

Aceasta "liniste" poate fi confirmata si de versetele de la Ev. Luca 17 26,27: "Şi precum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi în zilele Fiului Omului: Mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi a venit potopul şi i-a nimicit pe toţi." care poate fi asociata chiar cu postarea de mai jos in lagatura directa la sarbatorile de iarna ce vor urma sa vina...


Reacții:

3 comentarii:

 1. Ce perspectiva.. interesanta, insa nimic nu s-a intamplat pana la urma..

  RăspundețiȘtergere
 2. Am si eu o nelamurire, poate putin offtopic, postarea precizeaza locatia ca fiind Romania, Madrid, Spania. Deci, de unde sunteti mai exact?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum suntem in Santander. Pot sti de ce esti interesat despre acest lucru? Multumesc

   Ștergere

Etichete

1 Corinteni 13 (3) 10 Porunci (1) 12 Apostoli (1) 21.12.2012 (1) 30 arginti (1) 666 (1) 8 Martie (1) a treia parte (1) Aceasta metoda virtuala (1) actualizare soft (1) Acum 50 de ani în câteva peşteri din deşertul Iudeii (1) Adam si Eva (3) ADANCUL (1) Adevarata cainta (1) Adevarata Cale (1) adevarata justitie suprema (1) Adevaratii Crestini (1) Adevarul (1) adulter (2) Adunarea este Mireasa (1) Agape (3) Alfa si Omega (1) Altarul (1) amagire (1) Amin (1) ANDROID (2) animale domestice (1) animale salbatice (1) Antiohia Crestini (1) antiteza (1) Apocalipsa (4) Apocrife (1) apocrife vatican (1) Apostolul Pavel (3) Apostolul pavel.Dumnezeu (1) Apple (2) arbatoarea evreiasca a Pastelui (1) Ascunsul (1) Astazi (1) Atotputernic (1) Avand in vedere acest aspect (1) Avocat (1) azimi (2) babilon (1) Bailando (1) Baptist (1) Baptizo (1) barbat (1) barbatul (2) basilica (1) batranete (1) Beteala (1) Biblia (4) Biblia Bucuresti 1688 (1) Biblia Nicolae Milescu Spataru (1) Biblioteca (1) BIG-BANG (1) bine si rau (1) binele (4) biruie lumea (1) Biserica (3) Biserica Ortodoxa (2) blasfemia (1) blog crestin (1) BOGAT (1) Botezul lui Ioan (1) bradul imbodobit (1) Bradul impodobit (1) BUCURIE (1) Bun (1) bunatate (1) Bunul Samaritean (1) cadere in pacat (1) caderea din cer (1) caine (1) Calatgorul (1) Calculator (2) Calea (1) calea crestina (1) Calea spre viata vesnica (1) Calendarul Maya (1) capitol (1) CARNEA SI SANGELE (1) cartea cartilor (1) Cartea Vietii (3) Casatoria (1) casatorie (1) Casnicii (1) cautare in dictionar (1) Cel Atotputernic (1) cel rau (1) Cel Viu (1) CELE CINCI SIMTURI (1) Cele doua monede (1) cele zece porunci (2) ceremonie (1) CERSETOR (1) Chiar daca in esenta sarbatorile de iarna nu isi au originea in Cuvantul Scripturii (2) chipul si asemanarea (1) Christmas (1) ciclul vietii (1) Cina (1) Cina cea de taina (3) cinsteste (1) civilizatia Maya (1) Computer (1) CONCEPTE FILOZOFICE (1) Constantin cel Mare (1) CONSTELATII (1) constiinta omului (1) context (1) contradictii Biblice (1) copilarie (1) Craciun (3) creatie (3) CREATOR (1) Credinta (3) credinta prin fapte (1) credinta si nadejde (2) Crestin (1) crestin absolut (1) crestini (1) crucea (2) Cu totii stim ca rolul lui satan in aceasta lume (1) Cunoastere (3) Cunoasterea (1) cunostinta adevarului (1) cununie (1) curvie (1) Cuvantul lui Dumnezeu (2) Cuvantul Scripturii (2) Cuvantul Viu (1) Cuvântul „crăciun” nu există în Biblie (1) Darul lui Dumnezeu (1) daruri (1) Darurile Duhului Sfant (1) de reintalniri nemaisperate (1) de relationare (1) decalogul (2) Decembrie 2012 (1) decenta si atitudine (1) delfin (1) Descarca biblia youtube (1) desfrau (1) Detalii (1) Diavolul (1) Dictionar roman englez spaniol francez german (1) Din punct de vedere uman (1) DINOZAURII (1) Divinitate (3) domnul puterii vazduhului (1) dorinta (2) doua table de piatra (1) Download audio bible youtube (1) download browser (1) Dragoste (2) Dragostea (1) Dragostea lui Dumnezeu (1) dragostea sexuala (1) Dreptarul Divin (1) Dreptatea lui Dumnezeu (1) duh (2) Duh Sfant si foc (2) duhovniceste (1) duhovnicesti (1) Duhul Sfant (7) Duminica (1) Dumitru Cornilescu (1) Dumnezeu (5) Dumnezeu Creatorul (1) Dumnezeu este Dragoste (1) Dumnezeu Tatal (2) Eden (1) El fin del mundo (1) End of the world (1) Epistola catre Galateni (1) Epistola Pavel Corinteni Capitolul 13 (1) Epistolele lui Pavel (1) eros (1) Etape pe calea credintei (1) Europa (1) Evanghelia Matei (2) Evanghelia propovaduita (1) Evanghelii (2) evolutie (2) evrei (1) expresii si cuvinte (1) EXTRATERESTRII (1) Faca-se Voia Ta (2) Facebook (1) facerea (1) falsii Sfinti (1) Familia (2) Familia noastra (1) FAPTA BUNA (1) fapte (1) FAPTE BUNE (1) fapte din credinta (1) Faptele Apostolilor (2) Fatarnicie (1) Featured (3) femeia (4) femeia prinsa in adulter (1) femeia si pacatul (1) femeie (2) Fiinta cea noua (1) firea pamanteasca (2) Fiul lui Dumnezeu (5) Fiul Omului (1) forme de exprimare (1) formulele de politete (1) frangerea painii (1) FRATE (1) Frica (2) frica de Cuvant (1) Frica de Domnul (1) frica de Domnul inceputul intelepciunii (1) Frica de Dumnezeu (1) frumos (1) Frumusetea (1) Galateni (2) Geneza (4) GHICITORIE (1) Globurile (1) Google (1) Google Play (1) Gradina din Eden (2) Hangiul (1) Hanul (1) Happy New Year (1) Harul (1) heruvimi (1) HI5 (1) hrana tare (3) hula (1) Icoana (1) idee (1) idol (1) idol cioplit (1) idolatrie (2) iepuras (1) iepuras paste (2) iertare (1) Ierusalimul ceresc (1) Iisus Christos (1) Iisus Cristos (3) Iisus din Nazaret (2) Ilie (1) Imaginea (1) imblanzire (1) imitatia (1) Imparatia lumii (1) imparatiile acestei lumi (1) Imparatul Constantin (1) Imperiul Roman (1) in duh si adevar (1) inceputul si sfarsitul (1) inchinare (1) Inchinarea (3) inchinarea la Dumnezeu (1) indelunga rabdare (1) infatisare (1) INFLUENTE ASTRALE (1) INFORMATIE (1) inger de lumina (1) Inmormantare (1) inselare (2) Instabilitatea (1) intelegerea duhovniceasca a scripturii (1) Intelegerea Scripturii (1) intelepciune duhovniceasca (1) Intelept (1) INTERES (1) intreg (1) Invatatorul (1) invatatura Noului Testament (1) inversarea polilor (1) Inviere (3) Invierea (1) Invierea Domnului (1) Ioan Botezatorul (1) Iordan (1) Ipad (1) Iphone7 (1) ispita (3) ispita diavolului (1) ispititorul (1) Isus Cristos (1) iubeste (1) iubirea eros (1) iubirea phileo (1) Iuda Iscarioteanul (1) Jertfa (2) JERTFE (1) judecata lumii (1) juramant (1) justitie (1) King James Bible Version (1) La Multi Ani 2012 (1) lapte duhovnicesc (2) LAUDA (1) lege (1) Legea Duhului de Viata (1) Legea lui Moise (1) Legea Mozaica (3) Legea Vechiului Testament (1) Libertatea (2) lideri (1) limba greaca (1) limba latina (1) Logica Divina (1) Luceafarul de dimineata (1) Lucifer (1) lucrare de contorl (1) lucrarea satanei (2) Lucrarea Tatalui (1) LUCRARI DE INSELARE (1) Lumea (1) lumea aceasta (1) lumea vinovata (1) Macintosh (2) MAGIE (1) Maiasii (1) maimuta (1) mama (2) mandria (1) mandrie (1) Mangaietorul (2) mantuire (2) mantuiti (1) Mantuitorul (6) Mantuitorul Iisus Cristos (1) Manuscrise MM (1) Marea Moarta (1) Materia (1) Materie (1) maturitate (1) Mării Moarte (1) Mesia (2) messenger (1) metaoiafire pacatoasa (1) Microsoft (1) miel (4) mijloace democratice (1) Mijlocitorul (2) mila Domnului (1) mireasma a lui Cristos (2) Moise (1) mos craciun (1) Nadejdea (1) nastere (1) nastere din nou (1) nasterea din nou (1) Necredinta (1) nemantuiti (1) Nemultumirea (1) nevazuta (1) NEVOIE (1) Noe (1) Noul Testament (3) Noutatea (1) NT. (1) numele lui Cristos (1) nunta (1) O zi ca 1000 de ani (1) oam-animal (1) obiceiurile si ritualurile (1) OBLIGATIE (1) odihna duhovniceasca (1) odihna Mea (1) odrasla (1) om fatarnic (1) OMUL (1) ordine publica (1) originea cuvintelor (1) oua vopsite (3) pacat cu voia (2) pacate care duc la moarte (3) pacate fara voie (1) pacatos (1) pacatul (1) pacatul cu voia (1) Pace Voua (2) Pacea (1) pacea crestina (1) paharul (1) Painea noastra cea de toate zilele noastre (2) painea si vinul (1) Painea Vietii (1) pamanteasca (1) papagal (1) Partide Politice (1) pasca evreiasca (1) Paste (3) Paste evreiesc (1) Pastele (1) Pavel face o distinctie intre Dragoste (1) paziti-va de aluatul Fariseilor (1) Perfectiunea (1) petrecere (1) phileo (1) Pilda Lucratorilor Viei (1) Pilda samariteanului (1) placut de privit (1) placut la vedere (1) planul vietii (1) Plictiseala (1) plugusorul (1) pocainta (2) pofta firii pamantesti (1) pomul cunostintei (1) Pomul Cunostintei Binelui si raului (5) pomul vietii (1) poporul evreu (2) porumbel (1) Porumbelul pacii (1) porunca (1) postari si scrieri (1) Postul (1) praznuirea pastelui (2) preacurvie (1) Precunoastere (1) Predestinare (1) Preexistenta (1) Preotul si levitul (1) pricina de poticnire (1) Procuror (1) profetia maya (1) prooroci mincinosi (1) prostituata cea mare (1) punctul zero (1) Qunram (1) RASPLATA (1) rastignire (3) raul (3) razboiul di Cer (1) relationare sociala unitara (1) resetare parola (1) rezonanta magnetica (1) Roada Duhului (1) rod (1) Romani (1) Rugaciunea (4) Rugaciunea Tatal nostru (1) Rusalii (1) sa nu preacurvesti (1) Sabatul (1) sabie (1) Sambata (1) sanatate si fericire (1) santa claus (1) sapte zile (1) SARAC (1) Sarbatori idolatre (1) Sarbatori idolatre pagane (1) sarbatori pagane (1) sarbatori pascale (1) sarpe (2) sarut mana (1) scrierea articol (1) scriptura (1) secta religioasa (1) Secte (1) Semnificatia Tocurilor (1) semnul anticrist (1) sfantul Apostol Pavel (1) Sfarsitul Lumii (1) Sfinteasca-se Numele Tau (2) Sfintele Scripturi (1) Sinai (1) sinonime (1) siret (1) slabiciunea firii (1) Slava in Veci (1) Smerenia (1) Socializare (1) sorcova (1) sotia (1) sotul (1) spatiu (2) SPIRIT (1) stan aruncat di Cer (1) stapanul materiei (1) stare lumeasca (1) Starea Activa (1) Statele unite (1) STELELE (1) stiinta (1) STIINTE OCULTE (1) storge (1) Studiu Biblic (1) subacvatice (1) suferinta (2) suferintatrup de carne (1) suflet (2) sword (1) Tableta (1) Talharii (1) talharul de pe cruce (2) Tamaia (1) taratoare (1) tata (2) Tatal Nostru care esti in Ceruri (1) tehnici de inselare (1) Telefon (1) teme scolare (1) Templul (2) texte biblice (1) teza (1) teza de doctorat (1) timp (2) tinerete (1) totusi (1) TOUCHSCREEN (1) tradator (1) traditii (1) traditii paste (1) traditii stravechi (1) traducere literala (1) Transfigurari (1) transfigurari biblice (1) transformarea crestinului (1) Trinitate (1) trup (2) trup suflet duh (1) Trupul duhovnicesc sau Adunarea crestina Ekklesia (1) Twitter (1) Uleiul (1) un singur botez (1) un singur trup (1) Univers (1) UNIVERSUL (1) Unsul (1) uraste (1) URIASII (1) Vatican (1) Vazutul (1) Vechiul Testament (3) Vesnic. (1) Vesnicie (2) vestea cea buna (1) vestitorii Evangheliei (1) Vie Imparatia Ta (2) vietuitoare (1) Vinul (1) voia lui Dumnezeu (1) VRAJITORIE (1) VT. (1) Windows (1) windows10 (1) zei (1) Ziua de nastere (1) Ziua de Odihna (1) Ziua onomastica (1)